Εορτή Αγίου Ιωάννη του Ρώσου

Χιλιάδες πιστοί, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, προσήλθαν με αισθήματα κατάνυξης στο Νέο Προκόπι Εύβοιας να εορτάσουν και φέτος τη μνήμη του Οσίου πατρός Ιωάννου του Ρώσου του νέου Ομολογητού του οποίου το άφθαρτο σκήνωμα, ως δώρο πολύτιμο φυλάσσει με ευλάβεια η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.Πλήθη πιστών, ιδιαιτέρως νέων, διάβηκαν και φέτος απόσταση μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων, από τη Χαλκίδα ως το Προκόπι, πεζοπορώντας, εκπληρώνοντας το ‘‘τάμα’’ τους δείχνοντας έτσι την μεγάλη πίστη τους στον Τριαδικό Θεό και τον ‘‘φίλο’’ του Όσιο Ιωάννη.

Στη φετινή γιορτή συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, Κορίνθου Διονύσιος, ο Επίσκοπος Κνωσού Ευγένιος και ο Καρυστίας Σεραφείμ, προσκεκλημένοι του Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσοστόμου.
 

Την παραμονή, Δευτέρα 26 Μαΐου 2008, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε και κήρυξε το θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.Την ημέρα της εορτής, Τρίτη 27 Μαΐου 2008, χοροστάτησε στον Όρθρο ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας Σεραφείμ, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε ο εσπερινός με τις ευχές της Γονυκλισίας και στη συνέχεια ξεκίνησε η μεγαλειώδης Ιερά Λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου ανά τας οδούς του Προκοπίου, οι οποίες είχαν στρωθεί με ροδοπέταλα. Στην Ιερά Λιτανεία συμμετείχαν πολλοί Ιερείς, Τοπικοί Άρχοντες και άλλοι επίσημοι, αλλά κυρίως πλήθος ευσεβών χριστιανών. Κατά τη διάρκεια της Λιτανείας, κήρυξε το Θείο Λόγο, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού Ευγένιος.


Ανήμερα της εορτής το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Ιερά Παράκληση του Οσίου, ενώ κήρυξε και το Θείο Λόγο στους ευλαβείς προσκυνητές.
 

 

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

 

 

Επισκέπτες

Phoenix Ancient Art